duminică, 4 decembrie 2022

Diorama

Cumpărînd o ramă simplă, am remarcat o ramă cu cutie în spate care mi-a amintit cumva cît de mult îmi plăceau cărțile 3D în copilărie (fascinație inepuizabilă), mai ales cele care aveau și elemente de mobilitate, putînd să tragi, să împingi sau să ridici obiecte din scenă.

Am cumpărat o dată cu ramele un tub de vopsea acrilică albastru turcoaz pentru o altă lucrare, sinonim de apă, plajă și soare pentru mine.

Mi-am propus la un moment dat astă vară (și am lăsat intenția agățată în cui) să fac ceva cu pietricelele culese de sora mea de pe o plajă din Spania (și abandonate într-o punguță, pe un bufet), moment vizual încă viu și intens.  

Din această asociere de idei, a ieșit o dioramă 3D - are 4 planuri de adîncime, fiecare făcut din colaje și bucăți de fotografii printate. Personajele sînt detașate de fundal și scalate după perspectivă.

A durat 4 ore s-o fac și procesul a fost unul extrem de satisfăcător, descoperind cum va fi în timp ce-o făceam - am pornit cu o idee destul de difuză: 3 ipostaze, în 3 planuri diferite.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu